fbpx

Així serà el festival Pops Marítims 2021

por | 22 septiembre 2021 | Conciertos

Pongo. Foto: Axel & Joseph

El Pops Marítims celebra la seua quinta edició a València els dies 2 i 3 d’Octubre. El Veles e Vents acull el festival que es consolida com una proposta única amb la capacitat d’acostar músiques diverses.

El festival Pops Marítims busca ser un esdeveniment reflexiu que desborde els límits de la música i ens aprope a altres geometries: repensar la nostra relació amb el públic, amb l’esfera social, amb els joves, amb l’entorn immediat dels Poblats Marítims, amb el sentit de la cultura i els festivals en plena crisi ecològica, sanitària, ambiental, social i econòmica.

 

Sandra Monfort
Les composicions de l’autora, guitarrista i cantant Sandra Monfort tenen colors propis de la música clàssica, flamenc, música d’arrel i pop. El seu primer treball discogràfic en solitari «Niño Reptil Àngel», que presentarà per primera vegada al Pops Marítims, és un recull de composicions pròpies i un arranjament de cançó tradicional amb lletres en castellà i en valencià. Les seues composicions tenen colors propis de la música clàssica, flamenc, música d’arrel i pop.Laura Esparza i Carlos Esteban
Estil íntim i personal que integra pinzellades electròniques amb els instruments principals, guitarra i veu. Actualment es troben presentant el seu primer disc, “Mare Natura”, un conjunt de cançons pròpies amb pluralitat de ritmes i harmonies diferents, acompanyades d’unes lletres molt emocionals, en valencià i castellà. En els seus directes podem veure’ls en format a trio, acompanyats del guitarrista Iván Espí i Lea Rios intèrpret de llengua de signes.


La Plata
Conjunt musical de pop de «nova onada» que, malgrat la seua joventut, ha sabut triar els elements d’aquest gènere i unir-los amb l’herència valenciana dels anys 90. En aquesta cita, el grup valencià estrenarà el dia 2 d’octubre el seu nou disc ple de tempos accelerats i melodies constants que, evocant la música de ball que sonava a les discoteques valencianes presentant-se en forma d’himnes de poc més de 3 minuts.


Sebastián Cortés
Sebastián Cortés és un dels artistes revelació de la temporada amb més de 300K oients mensuals a Spotify, on  s´ha posicionat en més de 30 playlists d´Espanya i Llatinoamèrica amb temes com “Dos x Tres”, “Me Da La Vida” o “Borracho”, sumant milions d´escoltes en diversos dels seus temes. Aquest jove cantant, compositor i músic ja compta amb un estil únic que pot definir-se com Lofi-pop, un enfocament que s’allunya d’allò més comercial, tal vegada per una producció més rudimentària, amb sons crus, e inclús bruts. L’objectiu és gaudir de la imperfecció i deixar-nos dur per la relaxació.


Pongo
Per primera vegada a València, la cantant d’origen angolès ens porta la seva barreja de Kuduro, Break, Malanje, dancehall, una improbable fusió de ritmes que es troben a l’Àfrica Central i del Sud què amb la seva veu, potent, rítmica, però també fràgil i sensible, condueix a un univers captivador, ens porta a la vora de la dansa com del saudade.


Anouck the Band
Anouck the band és una banda de rock alternatiu creada a València per la cantant Anouck Peris, que, desprès d’anys tocant en solitari, decideix apostar per adreçar les seues cançons cap a un estil més rítmic deixant les acústiques en segon terme. Presentarà nou repertori inèdit, escrit en castellà i anglés, al Pops Marítims 2021.


Queralt Lahoz
Per primera vegada en València, Queralt Lahoz presenta Pureza el seu primer LP de l’artista catalana, publicat al maig de 2020, que es perfila com una de les grans promeses del panorama. Un àlbum ple d’actitud i sense complexos que funciona com a declaració de principis i síntesi autobiogràfica. En directe li acompanyen uns músics excel·lents i de llarg recorregut que al costat de la veu inigualable de l’artista configuren un directe exquisit i que enamora a tots els públics. Queralt desafia convencionalismes amb una veu capaç de transmetre la força i la delicadesa pròpia d’una supervivent.Paranoid 1966
Nascuda el 2000, Victòria C.Weka Bekuku -aka Paranoid 1966- és una cantant i compositora amb arrels africanes, criada en Alacant. En 2018, Paranoid 1966 va iniciar la seva carrera compartint els seus temes a través de disruptius vídeos de Youtube fins convertir-se en himnes per a adolescents dins la música urbana. El Pops Marítims manté aquest 2021 les premisses ja anunciades en edicions anteriors: propostes qualificades i significatives en el context sociocultural, proximitat entre públic i artistes, i diversitat lingüística. Un cartell seleccionat amb cura per tal d’apropar, en la majoria dels casos per primera vegada a la ciutat, sonoritats diverses, expressades i exposades d’una manera poc habitual. Es recerca una relació de proximitat amb la cultura, oferint una programació i un espai segur i amable, amb oferta diversa i preus assequibles.


El Diluvi
Una banda amb directe especial, sobre les escenaris son capaços de captivar a aquells que no els coneixen i fer vibrar al públic que sempre els ha seguit, perquè son la banda sonora d’una generació que ha tingut cançons com “I tu, sols tu” de referència. El seu darrer i multiguardonat treball Junteu-vos (Halley Records, 2019) suposa una (r)evolució i una diversificació musical: tot i el flirteig amb l’electrònica, els sintetitzadors i les guitarres elèctriques, el Diluvi no perd l’arrel folk i el seu tarannà particular.


Smoking Souls
El grup de Pego ens presenta a Alacant el seu últim disc “Translúcid” (PPf, 2019) amb 11 cançons que no solament guanyen en potència per aquest viratge, sinó també pel missatge, capaç d’analitzar, reflexionar i expulsar tot el que porten a dins. Fluint amb les lluites diàries que lliurem contra nosaltres mateixos, l’ energia que ens impulsa a intentar canviar el nostre món o la importància d’explicar en les nostres vides amb referents propers.

Artículos relacionados

Pin It on Pinterest