Arribes o te’n vas? MUSEU VALENCIÀ D’ETNOLOGIA. FINS AL 31 DE JULIOL

Share Button

L’exposició “Arribes o te’n vas? Emigració valenciana a Europa 1950-1970″ parla dels aspectes íntims de les persones, què els ha portat a anar fora a treballar, mostrant així les experiències concretes que s’amaguen darrere de les migracions.

EXPO

Aquesta no és la típica exposició sobre migracions ni recorreguts o viatges a terres llunyanes, com tampoc s’explicarà l’emigració només per les situacions desfavoridores ni per les condicions laborals… Aquesta és una exposició centrada sobre moviments migratoris d’anada i tornada amb estades curtes, per temporades o anuals; sense massa papers ni incerteses. On les cadenes migratòries són habituals i els vincles de parentiu i de veïnatge han protegit els subjectes de les adversitats ocasionals. Una migració sovint sense papers i on el concepte de prosperitat s’erigeix com a motivació central.

Una mostra construïda mitjançant experiències de valencians a Europa durant tres dècades, començant per la verema a França i acabant amb les nòmines d’una empresa metal·lúrgica a Düsseldorf, l’exposició recorre, com si es tractara d’un cicle vital, els diferents moments i experiències del procés migratori valencià a Europa. Les necessitats, les esperances, els somnis, en definitiva, una eixida motivada per la idea de millora d’una terra d’horta que s’ha vist, a vegades, menyspreada. Sense cap dubte, una exposició de caràcter antropològic que no deixarà indiferent a ningú.

schultenfest-(1)