fbpx

Cinc cançons valencianes per començar l’any

por | 17 enero 2022 | Música

Tauro, Neus Ferri, Esther i Xavi Sarrià.

Neus Ferri Llar

Neus Ferri presenta el segon avançament del seu nou treball discogràfic, ‘Llar’, que veurà la llum el 21 de gener i que està compost en la seua major part per cançons en valencià. El segon senzill d’aquest nou àlbum és el que dóna nom al disc i va acompanyat d’un vídeo gravat en directe a la Plaça de Dins d’Alcoi.

‘Llar’, el segon avançament del disc, és un tema que Neus Ferri va compondre per al seu pare en el seu 80 aniversari i que parla de records d’infantesa, de família i d’arrels amb una profunda emotivitat.

Al voltant del seu nou treball, Neus Ferri explica: “‘Llar’ és sense dubte el disc més íntim que he tret fins ara. He passat una mica més de dos anys composant lliurement, sense idea de donar-li cap forma concreta i el que ha anat sorgint-me de dins ha sigut cantar-li a les coses i persones importants. En ‘Llar’ li cante a la meua familia, als qui han estat abans i als qui vindràn, a l’amor, a l’esperança, al dol, a la conducta humana i a la vida. És un disc sentit i sobre tot és una tornada a casa, tant pel que em porta emocionalment escriure i cantar en la meua llengua, com per l’auto-validació que per a mi ha suposat tot el procés. Em reconec i me n’alegre, soc i seré llar”.

.

Tauro A solas

Tauro es un proyecto artístico que busca el punto de unión entre diversas ramas de la producción y la composición. A través de la creación de canciones, esta propuesta tiene como objetivo captar la esencia de la autoproducción con la utilización diversos subgéneros musicales como el Alt-R&B, el Trap, el Jazz Fusión y los ritmos latinos.

A solas es una canción íntima y cálida que expresa el sentimiento de aislamiento. Un recogimiento de tintes existencialistas en el que el artista se siente empoderado y en conjunción con su fuego interior. Este simbolismo conceptual se encuentra acompañado de un videoclip, rodado en el Centro de Cultura Contemporánea del Carmen en Valencia (CCCC), que expresa los sentimientos antes mencionados con imágenes profundas, espacios grandes y la utilización de elementos de producción musical. Esta obra se culmina con formalización de una pieza de arte pictórica elaborada por los diseñadores gráficos Albert Romagosa y Anna Vila-Homs en el que se reflejan todos los sonidos presentes en la canción de forma visual. La misma, se expuso en la sala Ferreres-Goerlich del CCCC en el marco de la exposición: EL DORMITORIO. CENTENNIAL BEDROOM ART organizada por el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

.

Xavi Sarrià La nit ferida

«La Nit Ferida»és el primer single del nou disc Xavi Sarrià. La cançó vol humanitzar i dignificar la resistència dels nadius moriscos en indrets com la Vall de Laguar o la Mola de Cortes, víctimes de la persecució brutal de les tropes imperials sota l’encunyament d’un aleshores incipient «nosaltres excloent». «La nit ferida» és alhora també una metàfora per homenatjar les resistències actuals als discursos d’odi que creixen a Europa i a casa nostra avui en dia encara sota la mateixa tesi del «nosaltres excloent», esdevenint un cant contra el racisme i el supremacisme i, finalment també, un cant a les xarxes de lluita i solidaritat que s’estenen els dies tant complicats que vivim.

.

Esther Tres per quatre

L’artista valenciana xafa terra després d’un 2021 que ha fet realitat el seu somni: traure el seu primer disc, gravar en un estudi professional i aconseguir formar part de la xarxa musical valenciana i catalana. Aquesta no és una cançó d’amor, és una cançó que naix de l’agraïment més profund d’una jove artista que finalitza la seua carta de presentació en el món de la música. Però encara queda molt de camí i Esther ens amaga moltes novetats per aquest 2022.

Ara que Esther s’ha alliberat de tots els monstres del seu cap, torna a començar: aquest nou inici es pot assaborir en Tres per quatre que, tot i que segueix sent pop, tonteja amb el soul i el blues. «Aquesta cançó neix amb un any més d’experiència: tant jo com la meua música estem madurant», valora Esther.

.

Apologia L’illa

Apologia, el grup de punk rock de Vila-real, presenta ‘L’illa’, el segon senzill del seu segon disc d’estudi, que veurà la llum el 18 de gener amb onze temes nous que consolidaran l’aposta del grup per les guitarres potents i les melodies enganxoses. ‘L’illa’ parla del distanciament de la realitat que pateix la societat i l’alienació de les xarxes socials i les falses aparences, i ho ta amb tota la contundència del grup vila-realenc, que ja van demostrar amb ‘Apologia’, el seu primer àlbum, i que ara creix amb més maduresa i tota l’experiència acumulada dels quatre músics.

‘L’illa’ parla del món que es crea al voltant de les xarxes socials, que tot i ser una gran eina de comunicació i de socialització, també amaguen un vessant no tan amable, i és precisament en eixa cara on Apologia posen el focus. Parlen d’una illa on totes ens reunim de manera digital i on tot és perfecte: cossos normatius, activitats apassionants, gent feliç, festes, diversió… una vida paral.lela on l’usuari decideix com vol mostrar-se a la resta. La cançó també aborda les contradiccions de caure en el joc, encara que siga amb una perspectiva conscient i crítica, i de la necessitat d’una gestió responsable de les xarxes.

Artículos relacionados

Pin It on Pinterest