Col·leccionisme i mecenatge: Jesús M. Guerricabeitia

por | 20 abril 2016 | Noticias

La Universitat de València i la Fundació Bancaixa han organitzat dues exposicions per a commemorar la figura del col·leccionista i mecenes valencià Jesús Martínez Guerricabeitia, després de la seua defunció el passat set de setembre de 2015.

CENTRE-CULTURAL-BANCAIXA-EXPO

Amb un total de 128 obres d’algunes de les figures més importants de l’art espanyol de la segona meitat del segle XX i de principis del XXI, enclavades en els corrents figuratius més pròximes al realisme social i crític contemporani.

D’una banda, l’exposició ‘Col·leccionisme i mecenatge: Jesús Martínez Guerricabeitia’, comissariada per Francisco Sebastián Nicolau, artista plàstic, i organitzada per la Fundació Bancaixa amb la col·laboració de la Universitat de València que reuneix una selecció de 108 obres de la col·lecció Martínez Guerricabeitia. El compromís i la reflexió actuen com a fil conductor de les obres que formen aquest conjunt expositiu, que repassen temes que van des de la reivindicació dels drets democràtics als últims anys del franquisme fins a temes d’actualitat com la participació política, la globalització, l’emigració, la llibertat d’expressió o l’ecologia.

I, per altra banda, la tretzena edició de Biennal Martínez Guerricabeitia sota el lema ‘Supersticions i manipulacions‘ en un nou marc humà que celebra la Universitat de València, de l’11 de març a l’1 de maig, comissariada per José Pedro Martínez. Una mostra que des del seu origen, fa vint-i-sis anys, pretén incentivar i promoure la creativitat de joves artistes espanyols i augmentar, al mateix temps, el patrimoni artístic de la Universitat de València.

046-Genoves

Foto 1: Erro. Foto 2: Genovés. Foto 3: Equipo Realidad

 

Suscríbete al boletín mensual

El podcast de Beat València

Así suena València en primavera

Artículos relacionados

Pin It on Pinterest