El Kanka, trencant la pana

por | 22 enero 2017 | Cultura pop

De vegades ocorre que un artista és tan complet i té un talent tan exquisit que és impossible que no arrossegue el públic als seus concerts. I això és el que passa amb El Kanka que té una veu càlida i preciosa i tots els girs vocals col·locats mil·limètricament; toca la guitarra amb perfecció i talent fent semblar que és fàcil el que no ho és; i desplega una gràcia i força innata dalt de l’escenari acompanyat sempre amb un toc d’humor capaç d’alegrar-te el dia.

EL-KANKA-VALENCIA

Amb les seues composicions -tan encertades com la seua execució- ha aconseguit una mescla de rumba amb reminiscències de bolero i lletres plenes de quantitats equivalents de lirisme i quotidianitat. La carrera de El Kanka –nom de guerra del cantautor malagueny Juan Gómez Canca- ha estat molt treballada fins arribar aquest moment on plena qualsevol festival, espai o auditori. I malgrat que ha augmentat la quantitat de seguidors i s’ha fet més conegut pel gran públic, la qualitat de la seua música es congènita i la porta per bandera des dels començaments quan va formar part de la iniciativa valenciana de proximitat Pon un cantautor en tu salón o quan participava –i guanyava- en certàmens de cantautors mentre donava classe de música en escoles madrilenyes.

En 2013 va presentar el seu primer LP Lo mal que estoy y lo poco que me quejo ple de cançons que Kanka duia anys passejant pels xicotets escenaris de tot el país com “Confesión”, “Señales de humo” o “Canela en rama”. Un any després, veia la llum el seu segon treball que va consolidar la seua carrera El día de suerte de Juan Gómez que va estar seguit en 2015 per De pana y rubí que ha estat presentant en directe per tota Espanya. I no només Espanya: en la recent gira llatinoamericana acompanyat dels seus fidels escuders –i també cantautors- Manin i Álvaro ha deixat una gran empremta en un públic absolutament fidel i apassionat.

En la nostra ciutat fa menys d’un mes va deixar sense localitats la Sala Jerusalem i segurament serà així també en el seu pròxim concert al barri de El Cabanyal de València el 27 de gener dins del festival benèfic Latidos destinat a la lluita contra el càncer infantil, com no pot ser d’altra manera quan aquest gran artista puja a l’escenari.

Foto: Diego Berro

Suscríbete al boletín mensual

El podcast de Beat València

Así suena València en primavera

Artículos relacionados

Pin It on Pinterest