fbpx

El Museu de Prehistòria recupera sons del passat

por | 15 noviembre 2021 | Música

El Museu de Prehistòria de València celebra el 16 de novembre el Dia internacional del Patrimoni Mundial amb el concert “Els sons oblidats” que recupera els sons del passat a càrrec del músic Abraham Cupeiro.

Durant l’espectacle «Els sons oblidats», concebut a manera concert-monòleg, Cupeiro recupera i construeix diversos instruments de vent , i interpreta des de música del passat fins a la de hui dia, i els mescla amb formacions modernes.

Aquestes mescles es poden veure en el seu treball Compromiscu amb el acordionista Bielorús Vadzim Yukhnevich, així com en obres escrites ex professo per a ell, com el Concert Misteri de Wladimir Rosinsky junt amb l’Orquestra Simfònica de Galícia.

En aquesta ocasió Abraham Cupeiro estarà acompanyat per la violoncel·lista Margarida Mariño i la acordionista Sabela Caamaño.

Abraham Cupeiro

Constructor i multiinstrumentista, el que caracteritza Abraham Cupeiro és la recuperació d’instruments perduts en el temps, i la seua utilització per a crear noves sonoritats i fusionar-los amb músiques alienes.

Va estudiar trompeta al RCSMM, i després va realitzar un màster en Interpretació de la Música Antiga a la Universitat Autònoma de Barcelona. Així i tot , encara que la seua formació és clàssica, sempre s’ha sentit atret per tot tipus de músiques; formant part de grups de folk, jazz o música antiga.

Com a instrumentista, destaca per ser una de les poques persones que toca el Karnyx (trompeta cèltica de l’Edat de Ferro). Recentment va ser convidat per a provar el Karnyx de Tintignac , l’únic que va aparéixer enter en 2004.

A més, és impulsor d’un instrument ancestral en la tradició gallega: la corna, un instrument que el seu avi tocava i que apareix en les il·luminacions d’Alfons X. El seu interés per l’organologia , li ha portat a aconseguir una col·lecció de més de 200 instruments de tot el món i de diferents èpoques.

El seu projecte «Os Sons Esquecidos» va ser gravat amb la Filharmonía de Galícia sota el segell Warner Classics. Després d’estrenar-se, ha sigut presentat amb diferents orquestres d’Espanya i Finlàndia.

El 2018 va estrenar un nou projecte: PANGEA, el qual es va gravar al novembre de 2019 amb la Royal Philharmonic de Londres en els estudis Abbey Road, i eixirà sota el segell Warner Classics.

Artículos relacionados

Pin It on Pinterest