El Petit de Cal Eril: “Diria que totes les cançóns de l’Eril parlen de l’amor i la mort; i el perquè de l’existència” DIVENDRES 29 DE MARÇ. 22H ESPAI RAMBLETA DE VALÈNCIA

Share Button

El Petit de Cal Eril presentarà la seua nova trilogia d’epés divendres que ve 29 de març a Espai Rambleta de València.

elpetitdecaleril

Com va sorgir la idea de fer un triple Ep?, no és una cosa molt habitual dins del món del rock, ara mateix només se m’ocorre l’exemple de Standstill que, al seu dia, es va atrevir amb un triple Ep en “Adelante Bonaparte”.

Voliem gravar durant l’anterior gira, i l’agenda era complicada…vaig veure que podíem fer tongades de tres dies, i vaig pensar: tres dies, tres cançons, tres llocs diferents, tres Ep… i així va ser. Al final la manera de grabar-ho es va convertir en part important i conceptual de l’album.

Com a títol ens trobem amb el símbol del triangle. Quin significat té per a vosaltres més enllà de representar la unió dels tres Eps?

Per a mi aquest disc era tant important el símbol que les paraules, i m’agrada que cadascú hi vegi, llegeixi o imagini el que ell vulgui en el triangle. El que jo hi pugui veure no té més interés, i és un secret.

El triangle també és un simbol un poc “Illuminati”. Volíeu donar una certa sensació de misteri al voltant del aquest nou treball?

El misteri és interessant i suggerent, en l’art, i en la vida en general. Sempre ens agraden les persones, situacions i llocs curiosos i misteriosos, o sigui, si, aquesta sensació hi és en el nostre procés i intenció de creació.

Cada Ep de tres cançons ha sigut gravat en diferents llocs: en una casa de palla (en el Mas Franch de Sant Feliu de Pallerols), en el teatre Ca L´Eril de Guissona i en els estudis Figure 8 de Nova York. A pesar d´estar relacionats, preteníeu donar-li una personalitat única a cada part? També es pot escoltar cada un como una obra indepent?

Voliem enregistrar en tres llocs diferents i investigar en aquest sentit, per això varem anar canviant de llocs, les gravacions estan separades per varis mesos. El que t’envolta, el que fas, el que menges, on dorms… al gravar un disc influeix en el teu estat mental i això acaba traspassant en el disc, aquest va ser el motiu per fer-ho d’aquesta manera. Cada part té les seves particularitats però si escoltes l’album sencer no tens perquè adonar-t’en, té més a veure en el procés de creació que no en el d’escolta.

L’edició especial va apareixer en 3 EP de 7” amb cada part per separat, i estava pensada per escoltar-la així, en canvi el CD i vinil normal va apareixer amb les cançons de les diferents part ordenades en la posició que tenien en cada part.

Escoltant “Tot el que has estat” i “Cau la clau” he pensat que son dos cançons que oferixen una interessant dualitat: mort (en el cas de la primera) i amor (en el cas de “Cau la clau”). Es podría resumir l´existència de cada persona com un joc entre estes dos forçes no?

Diria que la majoria, sinó totes les cançóns de l’Eril parlen de l’amor i la mort; i el perquè de l’existència. Dubtes i preguntes sense resposta.

D´altra banda en “Com puc saber el que penses” i “Tot el que penses de mi” s´afirma que “tot el que creus és un miracle” o “tot el que penses de mi és mentida”. La veritat és una utopia en les relacions humanes? Uno arriba a conéixer de veritat a l´altre?

Aquestes dues frases les vaig escriture pensant en la relació entre qui canta, el “jo”, i qui escolta la cançó, el “tu”, és una situació que es repeteix força en aquest disc curiosament. Totes les cançons parlen de tu.

Les cançons van naixer durant la gira del vostre anterior disc, “La força”. Creieu que part de la màgia d´eixos concerts han acabat influint en el Disc Triangular?

Si, ja era la intenció, sobretot musicalment, que l’energia del directe de la força és poses dins del disc que estavem enregistrant. També el fet de grabar el disc amb dues bateries que estavem fent en el directe de la Força però mai haviem enregistrat per a un disc.

El Llançament del disc ha vingut acompanyat de tres videoclips firmats per Artur Tort, Marc Cuscó i Marc Roca. Quins temes o idees compartixen estos tres videos? Com ha sigut treballar amb el poeta Martí Sales, que s´ha encarregat del guió?

Els clips formen una trilogia narrativa, com una miniserie on els del grup anem morint de formes estranyes i sense resoldre. Apareixen tam,bé tots els amics i persones pròximes a l’eril d’arta mateix. En Martí Sales és un escriptor, poeta, músic… que ens xifla i va ser molt divertit fer-ho amb ell.

Esteu en la recta final de la gira, hi ha en ment preparar un nou disc en un futur pròxim? Tindrà un enfocament diferent respecte del Disc Triangular?

Sí, el nou disc ja està fet i sortirà en breu. Ara mateix apliquem el “never ending tour” d’en Dylan, no tenim ganes de parar, només ganes de tocar i fer discos.