fbpx

El primer acte de La Valquíria de Wagner en versió concert

por | 18 mayo 2022 | Conciertos

L’Orquestra de València pujarà demà dijous a l’escenari del Teatre Principal, per a interpretar el primer acte de l’òpera “La valquíria” de Richard Wagner, sota la direcció del seu titular, Alexander Liebreich, i un potent elenc vocal wagnerià format per la soprano Anja Kampe, el tenor Norbert Ernst i el baix Ain Anger. Prèviament, el públic assistent podrà escoltar l’obertura de “La capricciosa corretta” del compositor valencià Vicente Martín i Soler.

“La valquíria” és la primera òpera de la tetralogia de “L’Anell del nibelung”, després del pròleg que constituïx “L’or del Rin”. Es va estrenar el 1870 a Munic, a instàncies de Lluís de Baviera i sis anys més tard es va interpretar en el Festspielhaus de Bayreuth, com volia Richard Wagner, com a part del cicle complet de les quatre òperes que l’integren, i en eixe teatre tan especial construït com requeria el compositor alemany. La soprano Anja Kampe com a Sieglinde, el tenor Norbert Ernst com a Siegmund i el baix Ain Anger com a Hunding conformen l’elenc vocal.

La soprano alemanya Anja Kampe és una cantant molt aplaudida. Destaquen les seues interpretacions de Kundry en l’Òpera Estatal de Viena i en l’Òpera de París, Sieglinde en el Festival de Bayreuth, Isolda en la Berliner Staatsoper i Brünnhilde en el Festival de Salzburg. Va obrir la temporada 2021/22 com a Sieglinde en el 1r acte de “La valquíria” dirigida per Philippe Jordan a Graz i Christian Thielemann a Salzburg. Entre altres, dels seus compromisos en les últimes temporades destaca la seua Sieglinde en el Festival de Bayreuth i en el Festival l’Òpera de Munic dirigida per Kirill Petrenko.

El tenor vienés Norbert Ernst ha aconseguit el reconeixement internacional interpretant personatges wagnerians com Loge (L’or del Rin), David (Els mestres cantors de Nuremberg) i Erik (L’holandés errant). Les temporades 2020/21 i 2021/22 inclouen els seus debuts com a Tristany (Tristany i Isolda) en versió de cambra en la Kammeroper de Viena, Stolzing (Els mestres cantors de Nuremberg) a Tòquio i Tannhäuser. En les últimes temporades ha debutat en el Metropolitan Opera de Nova York com a Loge (L’or del Rin), que també ha cantat en l’Òpera Estatal de Viena, l’Òpera Alemanya del Rin i en l’Òpera Nacional de París.

El baix Ain Anger és un cantant habitual en l’Òpera Estatal de Viena des del seu debut el 2004. Va debutar en el Festival de Bayreuth com a Fafner (L’or del Rin i Sigfrid) dirigit per Christian Thielemann, i en el Teatre de la Scala com Daland (L’holandés errant) amb Hermuth Haenchen. Com a Hunding, ha participat en els nous cicles de “L’Anell” en la Bayerische Staatsoper amb Kent Nagano, en l’Òpera Estatal de Viena amb Franz Welser-Möst, en l’Òpera de Frankfurt amb Sebastian Weigle, en la Lyric Opera de Chicago amb Sir Andrew Davis i en la Royal Opera House Covent Garden amb Sir Antonio Pappano.

Artículos relacionados

Pin It on Pinterest