El triomf de la imatge. El daguerrotip a Espanya

por | 26 enero 2017 | Noticias

A pesar que han passat més de 175 anys del primer daguerreotip, encara al dia de hui resulta un gran desconegut. I els inicis de la fotografia segueixen sent un misteri per a molts i motiu de controvèrsia, ja que durant molt temps Louis Daguerre (1787-1851) es va imposar amb els seus daguerreotips a Joseph Nicéphore Niépce (1765-1833).

PROGRAMA-DE-MANO-V4-1

No hem d’oblidar que el daguerreotip va ser el primer procés fotogràfic comercial en la història però l’invent se li deu a Niépce, és a dir, Niépce va inventar i Daguerre va realitzar. No obstant això, el daguerreotip va ser presentat pel científic i polític François Arago en l’Acadèmia de les Ciències de París el 7 de gener de 1839.

L’objectiu del projecte és aconseguir prop de 25.000 imatges de daguerreotips de tota Europa juntament amb tot tipus d’objectes, càmeres i publicacions relacionades en una base de dades comuna amb accés des del portal de continguts digitals europeus denominat “Europeana”, doncs, la mostra és el resultat d’una recerca realitzada pel grup de laboratori per a l’estudi dels materials fotogràfics contemporanis (Lemfc), amb motiu del projecte “Daguerreobase”. Sens dubte, una bona iniciativa per a donar a conèixer les primeres fotografies que va poder veure la gent al començament de 1839, i així aprofundir en el món de la fotografia.

Artículos relacionados

Pin It on Pinterest