Els concerts del Sonora CARLES PASTOR, FRIDA, JAZZWOMAN, RASCANYA, ÒSCAR BRIZ, CARLES DÉNIA, VERA GREEN...

Share Button

Sonora es desenvoluparà fins al febrer del 2020 al llarg i ample del territori valencià. Consta de 16 concerts en 15 poblacions amb vora una trentena de grups i solistes participants. El 29 de novembre serà el torn de Carles Pastor i L’Eix Radical (Júlia i Clara Andrés) a l’Alcúdia. El 21 de desembre hi haurà al Port de Sagunt una proposta molt urbana a càrrec de Frida, Prozak Soup i Jazzwoman. Morella acollirà el 28 de desembre el concert conjunt de Jonatan Penalba i Rascanya.

SONORA-2020-1

Ja en 2020, Sedajazz Big Band Compendium estaran a Villena el 24 de gener i June’s Kaleidoscope i Johnny B. Zero a la Pobla de Vallbona el 25 de gener. També el 25 de gener tindrem Òscar Briz i Vera Green a Benicarló i Santero y los Muchachos i Junior Mackenzie a Pedreguer.

El 7 de febrer serà el torn de Botifarra a Banda a Requena i el 8, Carles Dénia estarà al Teatre Arniches d’Alacant, mentre que Borriana Big Band oferiran un concert a Silla. Una doble proposta familiar, amb Canta Canalla i Trobadorets, tindrà lloc el 23 de febrer a Aielo de Malferit. I el circuit conclourà el 28 de febrer amb Andreu Valor i Eva Olivencia a Elx.

Pel que fa a la distribució geogràfica dels concerts del circuit, les propostes arribaran de nord a sud a 15 poblacions valencianes: Morella, Benicarló, Castelló, el Port de Sagunt, Requena, la Pobla de Vallbona, Silla, l’Alcúdia, Aielo de Malferit, Gandia, Pedreguer, Altea, Villena, Alacant i Elx. L’elecció d’aquests municipis fa palés un altre dels propòsits del circuit de la música valenciana: cobrir zones on la programació d’espectacles és inferior i desestacionalitzar l’oferta musical.

El concert de presentació del circuit Sonora va tindre lloc el passat 10 de maig a Vilafranca coincidint amb la capitalitat cultural valenciana que aquesta població comparteix enguany amb Altea. El concert va estar protagonitzat per Els Jóvens, que van ser els grans guanyadors de l’edició 2018 dels Premis Carles Santos amb tres guardons: millor disc, grup revelació i millor cançó.

El cartell de Sonora ha estat a càrrec de la coneguda il·lustradora valenciana Carla Fuentes, que ha plasmat en una atractiva imatge tots els possibles perfils del públic valencià actual, perquè la voluntat de Sonora és arribar a tot tipus de persones de tot el país amb una oferta musical molt diversa.

La segona edició del Sonora arrancarà en la tardor de 2020 i es configurarà amb els guanyadors de la segona edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana. Aquesta cerimònia tindrà lloc al Teatre Principal de València el 12 de desembre.