fbpx

Els podcast d’Amàlia Garrigós: un estiu particular

por | 27 julio 2020 | Reportajes

La majoria de nosaltres probablement haurem viscut estius rars, desiguals, estranys, distints, atípics, diferents … Però no esperàvem viure un estiu de pandèmia. Concepte originari del grec que significa: reunió de tot un poble. I d’alguna manera així és, els habitants del planeta estem units per un microorganisme que ens fa vulnerables. La primavera del 2020 va ser confinada i l’estiu ha arribat, també incert. No obstant això, el rebem amb ganes de vida. Una sèrie de persones amb perfils concrets ofereixen diversos prismes d’aquest estiu tan particular.

Un biòleg i un bioacústic mostren la vida i els sons de les criatures de la mar després del confinament. Un alcalde i una infermera relaten les seues experiències i parlen de responsabilitat necessària. Prenem el pols del turisme visitant un hotel i un restaurant de la Marina Alta.
Les noves formes d’oci fan que els autocines siguen espais segurs. Anem al Drive In de Dénia que és molt més que un cinema. Un astrofísic ens guia pel cel perquè, tot i que siga un estiu pandèmic, el firmament continua oferint belleses astronòmiques.

Els sons de mar, els grills i les xitxarres pertanyen a l’arxiu dels paisatges sonors d’Edu Comelles. Sons inconfusibles de l’estiu mediterrani que no canvien ni tant sols en estius inusuals com el d’enguany.

Hi intervenen els músics: Ina Martí i Nacho Mañó. Músiques d’Ennio Morricone, Rauelsson, Pleasant Dreams. Paco Muñoz, Joan Miquel Oliver, Remigi Palmero, Manel, Yo La Tengo, Júlia, Mungo Jerry, Zoo, Toni Xuclà, Pascal Comelade, Litoral, Presuntos Implicados, Nacho & Gisela.

Agraïments: José Antonio Esteban, bioacústic. President de l’ONG Xaloc.

Toni Martínez, biòleg. Patró del servei de guardacostes de la reserva marina del Cap de Sant Antoni.

Omar Lozano: veu dels indicatius i la capçalera.

Realització: Iñaki Mazkiaran.

Suscríbete al boletín mensual

El podcast de Beat València

Así suena València en primavera

Artículos relacionados

Pin It on Pinterest