fbpx

Escalante estrena ‘Prometeu’, un espectacle no apte per als adults

por | 30 septiembre 2021 | Noticias

Foto: Leafhopper.

Les xiquetes i xiquets d’entre 6 i 11 anys formaran el públic d’esta obra de l’Agrupación Señor Serrano que reflexiona sobre el bé i el mal, relacionant al mite grec amb Frankenstein i Julian Assange · Hi haurà doble funció diumenge a La Mutant.

Conta el mite que Prometeu va furtar el foc als déus i el va entregar als humans. I que Zeus, emperador de les divinitats, li va imposar un castic sever: una àguila li menjaria el fetge cada nit. Era Prometeu un lladre que mereixia condemna o un heroi que va alliberar als humans de la foscor?

Este diumenge el públic que òbriga la porta de l’Escalante Centre d’Arts Escèniques es trobarà amb este interrogant. El teatre de la Diputació de València presenta el muntatge en una doble funció –a les 17:00 i les 18:30– a la sala La Mutant de la mà de l’Agrupación Señor Serrano, una companyia de teatre innovadora que es va dur un Lleó de Plata a la Biennal de Venècia 2015.

El relat clàssic ens atorga una oportunitat per a reflexionar sobre el bé i el mal, així ho van entendre a l’Agrupación Señor Serrano, qui es van atrevir a traslladar la seua visió trencadora del teatre al públic infantil. I ací trobem una altra particularitat de Prometeu: esta obra només serà representada per a xiquetes i xiquets, d’entre 6 i 11 anys, que voran com els seus pares es queden a l’altra banda de la porta. El motiu és que els infants tinguen autonomia durant els 45 minuts de funció per a reflexionar sobre les qüestions que llança la companyia.

Mitjançant figures de Lego, maquetes i vídeo en directe, el narrador va tirant el fil de Prometeu, explorant la seua versió ‘moderna’ que va escriure Mary Shelley, fins a arribar a perfilar un hereu contemporani, com podria ser Julian Assange. És el fundador de Wikileaks un delinqüent o un heroi del nostre temps que ens ha donat accés a informació fonamental sobre el poder? La pregunta, de la mateixa manera que passa amb el Prometeu original, surarà sobre el pati de butaques.

L’espectacle, estrenat per la companyia en el festival Temporada Alta, va ser guardonat amb el premi FETEN 2021 a la millor proposta original i innovadora. Forma i fons caminen de la mà en un projecte sorprenent que Escalante fa arribar a València. Després de la doble funció per al públic general, els i les alumnes de diverses escoles s’enfrontaran al mite de Prometeu els dies 4, 5 i 6 d’octubre.

Les entrades estan a la venda en la web d’Escalante: https://escalantecentreteatral.dival.es/events/event/prometeu

Artículos relacionados

Pin It on Pinterest