Eva Mus: Retrospectiva CENTRE DEL CARME. FINS AL 8 DE MAIG

Share Button

Per primera vegada el Centre del Carmen de València acull una retrospectiva dedicada a Eva Mus, artista valenciana amb una la trajectòria professional de més de seixanta anys.

EVA-MUS-VALENCIA-EXPOSICION

Una exposició d’un centenar d’obres entre pintures, dibuixos, collages, olis i aquarel·les, que rebel·len els moments més significatius d’aquesta pintora. El director gerent del Consorci de Museus, Felipe Garín comenta la significació de “la recuperació d’importants figures de l’art valencià amb una obra de moltíssima qualitat que, per un motiu i un altre, han quedat oblidades o no han obtingut el seu merescut reconeixement”.

L’artista ha manifestat que guarda “un record molt bonic” de la seua època en l’Escola de Belles Arts: “En ella tots teníem cabuda i gent molt diversa s’integrava sense grans problemes”, ha rememorat Mus. La mostra denota una evolució marcada, no tant per la diferència temàtica sinó, sobretot, de suport i tècnica, des de l’oli fins al paper o el collage. A més, els espectadors podran contemplar una obra realista al mateix temps que simbòlica on convergeix la figura tant de la pintora com de la dona, una combinació bastant discutida i complicada en els anys 60 del segle vint.

L’exposició presenta retrats amb escenaris on la figura humana es presenta atemporal així com panoràmiques fàcilment recognoscibles de la nostra geografia urbana i paisatges, tant reals com evocats, realitzats amb tonalitats càlides i una paleta summament moderada que caracteritza a l’artista.