Grupo Compay Segundo arriba a València

Share Button

Baix el nom de Grupo Compay Segundo, en homenatge a la memòria del gran Francisco Repilado, els músics que li van acompanyar en el seu exitós periple per Europa, Japó, Estats Units, Canadà , Amèrica Llatina, Mig Orient i Carib, hui continuen preservant i enriquint amb total fidelitat la impagable herència del mític sonero.

compay-segundo-valencia

El Grupo Compay Segundo y sus Muchachos va ser creat en 1955 per Francisco Repilado Muñoz, després de la seua separació del duo Los Compadres, que havia fundat junt amb Lorenzo Hierrezuelo en 1942. Ara el Grupo Compay Segundo s’encarrega d’oferir al públic el repertori que el propi Compay Segundo va popularitzar universalment: Macusa, Sabroso, Anita, Brujería (La negra Tomasa) , 20 años i, per descomptat, el llegendari Chan Chan.

Nou músics cubans de primer nivell dirigits per un dels fills del sonero Salvador Repilado, igualment membres fundadors amb Hugo Garzon, del projecte “Buena Vista Social club”, continuen sembrant l’alegria de l’obra immortal que ens va deixar per sempre l’irrepetible santiaguero.