fbpx

La 53 Fira del Llibre tindrà més expositors, casetes i activitats que en tota la seua història

por | 16 abril 2018 | Noticias

La 53 Fira del Llibre de València se celebrarà del 26 d’abril al 6 de maig de 2018 als Jardins de Vivers. Organitzada pel Gremi de Llibrers de València i la Fundació Fira del Llibre amb la col·laboració de FULL (Fundació pel Llibre i la Lectura), la nova edició de la Fira serà la més gran de la història, tant en nombre d’expositors i casetes com, sobretot, en nombre d’activitats.

20180416-Presentacio-Fira-1

L’esdeveniment comptarà amb la participació de 73 expositors entre llibreries, editorials, institucions i entitats amb fons editorial propi, 13 més que els 60 participants en l’edició de 2017, fet que suposa un increment del 21,6%. Hi estaran presents mitjançant 112 casetes, 20 més que les 92 de 2017. «La Fira tornarà a ser un dels principals esdeveniments culturals de la ciutat de València», segons ha reivindicat aquest matí el president del Gremi de Llibrers, Nacho Larraz, durant l’acte de presentació de la 53 edició, celebrat en l’Ajuntament de València i presidit per l’alcalde, Joan Ribó; també hi han participat la directora general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat, Carmen Amoraga, la regidora coordinadora de l’àrea de Cultura, Glòria Tello, i el president de FULL, Jesús Figuerola.

«En una època d’atacs continuats a la llibertat d’expressió, els organitzadors de la Fira, els llibreters i les llibreteres, els editors i les editores, els il·lustradors i les il·lustradores, els bibliotecaris i les bibliotecàries, ens reivindiquem com a agents de dinamització cultural i reivindiquem el poder de la lectura en la formació d’una ciutadania culta, lliure i amb esperit crític», ha afirmat Larraz.

Ribó, ha reconegut que la 53 edició serà «una Fira de rècord». «Volem que siga un element dinamitzador de la ciutat de València», ha afirmat l’alcalde, qui ha convidat a la ciutadania a visitar-la i ha recordat que l’Ajuntament hi estarà present amb la seua pròpia caseta, on les persones visitants podran trobar les publicacions municipals». Per la seua banda, Amoraga ha recordat la millora del percentatge de ciutadania lectora a la Comunitat Valenciana i ha anunciat la creació d’un observatori sectorial.

Hi participaran autors i autores com Almudena Grandes, Juan José Millás, Alejandro Palomas, Fernando Delgado, Laura Freixas, David Trueba, Manuel Rivas, Vicente Molina Foix, Pilar Urbano, Nieves Herrero, Reyes Monforte, Sarah Lark, Juan Eslava, Carme Riera, Blue Jeans, Elisabet Benavent i Lorenzo Silva

«No es tracta sols de vendre llibres, es tracta sobretot d’acostar els llibres a la ciutadania, de fomentar la lectura i l’hàbit lector», ha afirmat Larraz, qui ha subratllat que, per això, «la Fira del Llibre tindrà també més activitats que mai». En concret, acollirà al voltant de 700 signatures, cent més que les 600 estimades al començament de l’edició anterior, i nombroses activitats: presentacions (119); entrevistes a autors i a autores en el plató de televisió (150), obertes al públic, retransmeses en directe per internet i disponibles posteriorment a través de Youtube; taules redones i debats (32); espectacles (36); recitals (18); tallers (25); i activitats infantils, tant obertes al públic com dirigides a escoles (60 activitats per a escolars en 120 sessions), en les quals participaran al voltant de 7.000 xiquets i xiquetes, 2.500 més que els 4.500 de 2017. Així mateix, diversos clubs de lectura participaran en les trobades amb Almudena Grandes i Vicent Usó. «Convidem a tota la ciutadania a participar en una autèntica festa del llibre, en un veritable festival de la lectura. Els llibreters i les llibreteres seguim decidits a que els llibres omplin la ciutat de vida, cultura i llibertat», ha afirmat Larraz.

A més dels escriptors convidats pels expositors i les editorials, l’organització ha programat presentacions, encontres o signatures d’exemplars amb Alejandro Palomas (Un amor, premi Nadal), Juan José Millás (Que nadie duerma), Laura Freixas (Todos llevan máscara), David Trueba (Tierra de Campos), Fernando Delgado (Mirador de Velintonia), Sarah Lark (Bajo cielos lejanos), Juan Eslava Galán (Enciclopedia Eslava), Manuel Rivas (Contra todo esto), Vicente Molina Foix (El joven sin alma), Pilar Urbano (La pieza 25), Blue Jeans (La noia invisible), Elisabet Benavent (Fuimos canciones y Seremos recuerdos), Nieves Herrero (Carmen), Dulcinea (El día que sientas el latir de las estrellas), Cristina Durán, Laura Ballester i Miguel Ángel Giner (El dia 3), Paco Lobatón (Te buscaré mientras viva), Javier Arias Artacho (La tierra del viento), Juan Francisco Ferrándiz (La terra maleïda), Rush Smith (El pueblo más tranquilo del mundo) i Moruena Estríngana. La majoria compareixerà amb les seues novetats per primera vegada a València.

D’altra banda, Aroa Moreno (La hija del comunista), Carme Riera (Venjaré la teua mort) i Carmen Amoraga (Basta con vivir) participaran en la taula redona «Tres generacions juntes»; Carlos Aimeur (Destroy: el corazón del hombre es un abismo), Eugenio Viñas (director del podcast Valencia Destroy) i Joan M. Oleaque (En éxtasis), en la dedicada a «La ruta del Bakalao»; Marta Sanz (Amor fou), Rosario Raro (La huella de una carta), Charo Nogueira (La mujer que dijo basta) i Pilar Sánchez Vicente (Mujeres errantes), en la titulada «La visibilitat creativa de la dona en la novel·la»; Elia Barceló (El color del silenci), Lorenzo Silva (Caer con estilo) i Víctor del Árbol (Por encima de la lluvia), en la referida a «La novel·la negra»; Amparo Tórtola (Apenas unos segundos), Susana Fortes (Septiembre puede esperar), Reyes Monforte (La memoria de la lavanda), Emili Piera i Lluis Foix (El que la terra m’ha donat), en «Periodistes que novel·len»; Blas Ruiz Grau, Juan Rojo Moreno, Juanjo Braulio i Julio César Cano, en «Psicòpates, assassins i mites. El mal en la novel·la»; Nuria Coronado, Octavio Salazar i Ritxar Bacete, en «Homes per la igualtat»; Fernando Iwasaki, Kike Parra i María Fernanda Ampuero, en «El relat»; Mikel Labastida, David Brieva i Áurea Ortiz, en «Les series de TV»; i Rafael Marmol, Emili Piera, Chema Ferrer, Joan Iborra i Anna Muñoz, en «Cuina valenciana». Al seu torn, Carlos Marzal (Las consecuencias de no tener nada mejor para perder el tiempo), Luis García Montero (A puerta cerrada) i Xelo Cantel oferiran un recital de poesia.

Artículos relacionados

Pin It on Pinterest