L’exposició reuneix al voltant de 280 peces entre cartells de propaganda política, documents oficials de l’època, periòdics i altres elements contextualitzats. Destaca la diversitat d’obres d’alguns dels artistes que van defensar la modernitat i la innovació, així com creadors que van romandre fidels a les tradicions estètiques de l’època.
El marc històric de la mostra és ampli, inclou els últims anys de la dictadura de Primo de Rivera, els inicis de la Segona República, els primers mesos del Front Popular, la Guerra Civil i el principi del règim dictatorial del franquisme.
Es podran veure algunes de les joies del cartellisme valencià, com Renau, Artur Ballester, Dubón o Raga, entre altres artistes. A més dels cartells i il•lustracions, l’espectador també podrà gaudir de peces escultòriques de Boix, Pérez Contel o Ignacio Pinazo, a més d’un copiós material addicional com per exemple, fotografies.
Rafael Company, el nou director del MuVIM va comentar que: “Es tracta de realitzar un exercici de pedagogia a través de l’art per a explicar el que va ocórrer durant aquella època”. Com també va apuntar que és una exposició “molt marginada”, però, al mateix temps “molt somiada”. Una oportunitat única per a gaudir de l’art valencià i conéixer més de prop un època menyspreada políticament en l’actualitat.