fbpx

León Benavente, pel camí àrid

por | 8 febrero 2017 | Cultura pop

Honestos, sense impostures de modernitat i amb la determinació que aporta l’experiència. Abraham Boba, Luis Rodríguez, César Verdú i Eduardo Baos són els integrants de León Benavente. Quatre músics amb influències musicals molt dispars però que han sabut fusionar-se i generar un sòlid camí propi. Un camí que s’aferma amb 2 (Warner /Marxophone, 16), el segon treball de la banda que suposa una evolució dins d’una coherent continuïtat.

leon-benavente-valencia

Tres anys i escaig girant amb el seu primer disc homònim amb una màxima recurrent: «el teniu molt fotut després d’aquest disc de hits». De fet, aquell primer treball els va ajudar a pujar a l’altura dels més grans grups nacionals. Però, encara que com a grup són relativament recents, ja que nasqueren l’any 2012, cadascun dels seus membres acumula una sòlida experiència provinent d’altres projectes. A banda hi és —és clar— la què n’han acumulada en aquests anys de directes continus. Tot plegat, la pressió d’haver de superar un molt bon treball ha hagut de ser més suportable.

Però, lluny d’acomodar-se en la fórmula anterior, els de León Benavente s’han esforçat per tal de superar-se i han assumit ells mateixos la producció del disc. El resultat és que 2 és un treball sensiblement més dur que el seu predecessor pel que fa al so. Ritmes sòlids amb bateries més processades, una major presència de sintetitzadors orgànics i rugosos que es barregen amb els udols elèctrics de les guitarres, i un baix contundent amb distorsions ocasionals. Minimalistes de vegades, però sempre amb treball de les dinàmiques, omplint i buidant l’espai sonor per tal de no deixar l’oient indiferent. Pareix que el grup ha trobat un punt d’equilibri entre l’electrònica i el rock, amanit amb el toc punk de la protesta continguda en unes lletres més recitades que cantades. Unes lletres que, per cert, també són més àrides pel que fa al discurs amb una alta càrrega de crítica social i política.

Comptat i debatut, paga la pena parar l’orella en aquestes nou cançons noves de 2, aquest últim disc de León Benavente que en pocs dies podrem gaudir en directe. I ho deixem estar aquí perquè com ells mateixos diuen en “Habitación 615” quan les cançons estan ben fetes, no calen gaires explicacions.

Foto: David Asensio

Artículos relacionados

Pin It on Pinterest