L’Escalante estrena la seua última producció infantil: ‘L’home que cremava pedres’. El centre d’arts escèniques de la Diputació de València ha confiat en la companyia de Tian Gombau i en Jordi Palet i Puig com a director per a fer possible la segona producció d’esta temporada, que s’estrenarà el 6 de desembre i podrà disfrutar-se fins al dia 16 en Ribes Espai Cultural.
“Fa uns dies, quan vam recollir la Medalla d’Or de l’Acadèmia de les Arts Escèniques d’Espanya, vam posar en valor el paper de l’Escalante per acostar el teatre a xiquets, xiquetes i joves. Amb la producció de ‘L’home que cremava pedres’ impulsem la creació d’obres amb un segell Escalante que garantix qualitat i talent sobre l’escenari”, ha assegurat Rocío Gil, diputada provincial de Teatres i Joventut.
Per part seua, Marylène Albentosa, directora i coordinadora artística de l’Escalante, ha explicat que “durant diverses temporades hem oferit les obres de Tian Gombau per a la comunitat educativa i les famílies, amb un acolliment fantàstic”. “Per això, ens il·lusiona que esta vegada siga amb una producció pròpia molt especial”, ha afegit.
Paisatges i relacions entre el cos i la naturaleza
‘L’home que cremava pedres’ és una producció de l’Escalante creada per la companyia de teatre de Tian Gombau i escrita i dirigida per Jordi Palet i Puig. Completen l’equip artístic Isa Soto (escenografia i objectes), Óscar Roig, Pau Puig i Carola Ortiz (música), Xavi Prieto (il·luminació), Hernán Martínez (vestuari), Oliveira&Salcedo (ombres) i Mélanie Lefebvre (ajudant de producció i distribució).
L’obra de teatre d’objectes es dirigix a públic entre 5 i 9 anys i explica la història de Zagal, el fill d’un calciner. Abans, la calç era un material fonamental per a fer cases, però la manera de construir va canviar amb el temps i l’ofici de calciner va desaparéixer. L’home que cremava pedres va haver de reconstruir-se, i Zagal el va ajudar.
Una història sobre la capacitat d’adaptar-se a les adversitats que també parla de la fascinació pel foc, un element perillós però imprescindible per a la vida. D’esta manera, Gombau i Palet i Puig tractaran de recuperar els vincles entre les persones i la terra que, amb el pas del temps i l’evolució de la forma de vida, s’han debilitat. Jordi Palet i Puig, director, ha destacat que “Tian Gombau tenia ganes de fer un espectacle a partir del land art, del joc amb elements naturals, i les seues vivències i manera d’entendre la vida han sigut una inspiració per a crear esta obra”.
Per part seua, Tian Gombau ha animat a la comunitat educativa i a les famílies “a dirfrutar d’esta obra tan personal que forma part de la gira internacional de la companyia i que compta amb un equip artístic de moltíssim talent”. El projecte teatral de la Diputació estrenarà l’obra el pròxim 6 de desembre, dia festiu, i podrà disfrutar-se fins al dia 16 en Ribes Espai Cultural tant amb sessions escolars com amb els familiars. Les funcions generals són els dies 6, 7, 8 i 10 a les 11.00 i 12.00 hores i el 16 a les 17.00 i 18.00 hores.