L’Orquestra de València, Tebar i Viktoria Mullova interpreten el cèlebre concert per a violí de Beethoven Dimarts, 1 de desembre. 19.30. Auditori de les Arts

Share Button

L’Orquestra de València, dirigida pel seu titular, Ramón Tebar, interpretarà demà dimarts a l’Auditori de les Arts un programa del gran repertori amb dos obres mestres de Ludwig van Beethoven. Es tracta d’un dels concerts emmarcats en la programació d’abonament, que el Palau de la Música dedica a Beethoven en commemoració del 250é aniversari del seu naixement.

Mullova-2-Benjamin-Ealovega Viktoria Mullova. Foto: Benjamin Ealovega

D’esta manera, el públic podrà escoltar el cèlebre “Concert per a violí” del compositor alemany, l’únic dedicat a este instrument, que interpretarà la violinista russa Viktoria Mullova, una concertista molt temperamental i dotada d’una aclaparadora tècnica. Després d’este concert, orquestra i director interpretaran la Simfonia núm. 7 del geni alemany, considerada com l’apoteosi beethoveniana de la dansa.

Viktoria Mullova toca amb un Stradivarius de 1723 “Jules Falk” o un Guadagnini. Ha realitzat incursions en el jazz i en la música ètnica, i ha coŀlaborat regularment amb conjunts de música antiga com l’Orchestra of the Age of Enlightenment, Il Giardino Armonico, Accademia Bizantina i Venice Baroque, a més de tocar amb les millors orquestres i directors internacionals. El seu interés per diferents músiques i èpoques l’ha portat a desenvolupar un ampli repertori que comprén del barroc a les tendències més contemporànies del món de la fusió i de la música experimental. A més dels seus projectes, també se ha encomanat obres a compositors com Pascal Dusapin, Fraser Trainer, Thomas Larcher i Dai Fujikura.