Luke Winslow-King, la nova i vella Amèrica

por | 17 enero 2015 | Cultura pop

Reprenent l’arrel de la música de Nova Orleans, Luke Winslow-King aterra a València amb un directe que inundarà el Loco Club amb els sons que caracteritzen aquest tipus de jazz primigeni. Sons que sorgiren després de la Guerra de Seccessió i que varen tindre el seu zenit en la dècada dels anys 80 del segle passat com una reacció a la popularització massiva del rock vint anys abans. Aquesta reivindicació de la tradició va donar lloc a un corrent conegut com nou tradicionalisme.

LUKE-WINSLOW-KING-VALENCIA-LOCO-CLUBNo obstant, tot i que Luke Winslow-King tinga un interés manifestat pel blues i el jazz tradicional, no seria del tot just erigir-lo capdavanter d’aquest moviment nascut fa 35 anys. Endinsats en el 2015, aquest enfrontament entre el rock i tota la resta ha perdut el seu significat i l’artista és conseqüent amb els seus temps. L’estil beu de totes aquest fonts i, a més a més, incorpora altres com el delta-folk, el soul, o el ragtime, i es construeix un repertori que mescla les seues pròpies cançons originals amb altres peces que provenen de temps antics.

Guitarrista i cantant originari de Cadillac (Michigan) es va formar com músic en la Universitat de Nova Orleans i posteriorment en Praga. Inicià la carrera en solitari en el 2008 amb un àlbum homònim editat pel segell Fox on a Hill, discogràfica amb la qual veuria la llum del segon disc titulat Old/New Baby, en 2009. Tot i que el reconeixement no començà a arribar fins que, coincidint amb la migració a Bloodshot Records, en l’any 2013 va donar a llum el tercer treball: The Coming Tide. En aquest mateix segell va signar el seu últim de llarga durada en el 2014, Everlasting Arms.

Així com també en aquells temps en els quals les bandes eren ambulants, Luke Winslow-King s’ha forjat en diverses gires pels Estats Units i altres països amb la seua parella artística (actualment la seua muller) Esther Rose. Arriba ara a Espanya amb una sèrie de quatre concerts que li portaran a Girona, Madrid, Bilbao i València. En aquesta última la cita serà aquest 21 de gener en Loco Club.

Suscríbete al boletín mensual

El podcast de Beat València

Así suena València en invierno

Artículos relacionados

Pin It on Pinterest