No ficció. Artur Heras

por | 13 junio 2016 | Noticias

El Centre Cultural La Nau de València presenta aquesta mostra dedicada a l’artista i dissenyador Artur Heras (Xàtiva, 1945). El creador plàstic valencià és una figura essencial dins la modernitat iconogràfica.

artur-heras-la-nau-valencia

La renovació formal que va impulsar en els anys 60, al costat d’altres artistes destacats, va servir perquè tots obriren els ulls cap a una realitat plural i heterodoxa, fins i tot superant les dificultats que van obstaculitzar l’activitat creativa d’aquella època. Realitat que sorprèn, ja que normalment només s’utilitzava en l’àmbit literari per a referir-se a les obres que busquen aproximar-se al món. Heras sempre ha destacat per un estil directe i depurat al mateix temps, espontani i contundent, resultat d’una cuidada posada en escena, de temes i conceptes que ens acosten a un univers misteriós i complex propi de l’artista, ple de missatges i descobriments. Audaç i innovador, el valencià sempre s’ha arriscat a experimentar amb noves formes de comunicació i expressió artística.

Una oportunitat d’observar un conjunt d’obres de gran format del pintor i escultor valencià, dividides en tres grups: ‘Pintat i expandit’, ‘Les emocions’ i ‘Laboratori’. El primer tracta les imatges sense profunditat que contrasten amb l’expressivitat de tot el que es plasmava, el segon dedicat a obres que estudien l’expressivitat humana i el tercer sobre els processos de creació de Artur Heras.

UTOPIA

Foto 1: “Las emociones (azul)”, 2014 © Artur Heras
Foto 2: “ Las emociones (utopía)”, 2014 © Artur Heras

Suscríbete al boletín mensual

El podcast de Beat València

Así suena València en invierno

Artículos relacionados

Pin It on Pinterest