fbpx

Okisawa debuta amb l’Orquestra de València

por | 9 noviembre 2021 | Conciertos

Nodoka Okisawa. Foto: (c) Felix_Broede.

La jove directora japonesa Nodoka Okisawa, debutarà demà dimecres en la programació del Palau de la Música i amb l’Orquestra de València, per a dirigir al Teatre Principal, a les 19.30 hores, un programa on el públic assistent podrà escoltar dos obres mestres del romanticisme alemany com són el Concert per a violí de Johannes Brahms, que serà interpretat per la cèlebre i virtuosa violinista Midori, així com la Simfonia núm. 3 en mi bemoll major, op. 97 “Renana” de Robert Schumann. Un programa on també destaca la interpretació de “Monologue for orchestra” de la compositora valenciana Amparo Edo, que obrirà el concert.

La presidenta del Palau, Gloria Tello ha destacat respecte a la composició d’Edo que “esta temporada no sols volíem que tots els concerts combinaren l’obra de les i els autors de la nostra terra amb el gran repertori, sinó que les batutes estrangeres es comprometeren a dirigir eixes partitures per a visibilitzar encara més el nostre patrimoni musical”. “És una temporada única en molts aspectes i estem molt orgullosos d’ella”, ha conclòs Tello.

Respecte al debut de la directora japonesa, el director del Palau, Vicent Ros, ha volgut incidir en què “Okisawa és una de les directores més interessants en l’actualitat, amb una trajectòria absolutament anscendent que està obtenint moltes bones crítiques i èxit de públic”. “Sens dubte, havia d’estar present en esta temporada en la qual tenim, a més, unes altres dos grans directores com la coreana Shiyeon Sung i Virginia Martínez”, ha conclòs Ros.

Nodoka Okisawa

Guanyadora del Concurs Internacional de Joves Directors d’Orquestra de Besançon 2019, on va ser guardonada amb el Gran Premi, premi de l’orquestra i del públic. Un any abans va rebre el primer premi en el Concurs Internacional de Música de Tòquio en la categoria de direcció d’orquestra. La temporada 2020/21 va obtindre la beca de l’Acadèmia Karajan atorgada per la Filharmònica de Berlín i es va convertir en l’assistent de Kirill Petrenko. Entre les activitats més destacades estan els seus debuts amb les orquestres simfòniques de l’NHK, d’Osaka i la Nova Orquestra Filharmònica del Japó, així com amb la Deutsche Radio Philharmonie. Els seus compromisos l’han portada a situar-se al capdavant de la Filharmònica de Tòquio i la Brandenburgisches Staatsorchester Frankfurt (Oder).

Midori

Una artista visionària, activista i amb un gran sentit per a la docència. Com a solista ha tocat amb orquestres com les simfòniques de Londres, Chicago i San Francisco. Altres orquestres són la Sinfonieorchester des Bayerischen Rundfunks, Berlín Philharmonic, Vienna Philharmonic, i la Mahler Chamber Orchestra. Ha col·laborat amb grans músics com Claudio Abbado, Leonard Bernstein, Zubin Mehta, Christoph Eschenbach, Mariss Jansons, Paavo Järvi, Yo-Yo Ma i Susanna Mälkki, entre altres.

Midori. Foto: K. Miura

Artículos relacionados

Pin It on Pinterest