fbpx

Quan la literatura sona a música pop

por | 4 octubre 2021 | Noticias

Rafa Lahuerta, Bárbara Blasco, Elena Medel i Miqui Otero.

El Palau de la Música de València presenta la tercera edició de “Literatura i Música pop…al Palau”, el cicle organitzat per l’auditori valencià, concebut al voltant de com la música pop s’ha convertit en una influència per a escriptores i escriptors contemporanis. Esta nova cita tindrà lloc a l’Almodí i constarà de set sessions que començaran totes a les 19.30 hores, que se celebraran al llarg de la temporada de tardor. 

Dirigit i coordinat pel periodista i escriptor, Rafa Cervera, el cicle s’obrirà el pròxim 13 d’octubre amb l’escriptora valenciana Bárbara Blasco i tindrà com a successives cites a destacades i destacats autors com són Rafa Lahuerta, Alberto Torres Blandina (foto), Elena Medel, Miqui Otero, Anna Pacheco i Elisa Ferrer.

La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha volgut posar en valor este cicle “plenament consolidat i de gran qualitat, que conjuga d’una manera amena i clarament participativa la música pop i la literatura, i que permet que el públic descobrisca aspectes inèdits de la personalitat de les i els escriptors”. Així mateix, ha valorat l’espai on es desenvoluparà aquesta edició, l’Almodí, com a “un dels centres culturals que estem potenciant, ideal per a gaudir de la música per la seua proximitat i bellesa, però també per a albergar una àmplia diversitat de propostes vinculades amb la música de qualitat”.

Per part seua, Rafa Cervera, definix este cicle subratllant que “de la mateixa manera que el cinema s’ha filtrat en l’obra d’infinitat d’autors, la música pop també inspira a les autores i autors nascuts en la segona meitat del segle XX”. “Buscant analitzar eixa possibilitat” afegix Cervera, “estes trobades ens porten a debats molt diversos, que abasten temes com la identitat, la creació o la igualtat de gènere”.

Esta tercera edició marca la volta a les xarrades presencials després de les restriccions marcades per la pandèmia. En este sentit, el director del Palau, Vicent Ros, ha afirmat que la passada edició “vam haver d’adaptar-nos a les circumstàncies, emetent les xarrades via online per les xarxes socials i va ser tot un èxit, que desitgem que siga molt major ara que torna la proximitat amb el públic”.

El protagonisme del talent valencià

A més de Bàrbara Blasco, que amb Dicen los síntomas va guanyar el Premi Tusquets de Novel·la 2020 i recentment ha arreplegat el Premi de la Crítica Literària Valenciana 2021, estarà Elisa Ferrer (23 de desembre), la novel·la del qual Temporada de avispas va guanyar el Premi de la Crítica Literària Valenciana 2020. Per una altra part, el cicle comptarà també amb l’escriptor i músic Alberto Torres Blandina (27 d’octubre), que en 2020 va publicar Javea, la seua huitena novel·la, i amb Rafa Lahuerta (20 d’octubre), autor de Noruega, obra que s’ha convertit en el gran fenomen editorial de la novel·la valenciana dels últims anys. El cicle comptarà també amb la participació d’Elena Medel (17 de novembre), poeta i editora que a la fi de 2020 va sorprendre amb Las maravillas, la seua aclamada primera novel·la. Miqui Otero, que va veure com Simón es convertia en un dels llibres més celebrats del passat any -va obtindre el premi El Ojo Crítico d’RNE en la categoria de narrativa- protagonitzarà la sessió del 24 de novembre. I l’escriptora Anna Pacheco, que va debutar en 2019 amb la novel·la Listas, guapas, limpias, estarà en L’Almodí el dia 1 de desembre.

En cada una de les taules, presentades i moderades per Rafa Cervera, les escriptores i escriptors estaran acompanyats per professionals de l’àmbit literari valencià. Així, la llibretera Estela Sanchis conversarà amb Bàrbara Blasco, l’editor Toni Sabater compartirà taula amb Rafa Lahuerta; la periodista Almudena Ortuño conversarà amb Alberto Torres Blandina, la poeta Paloma Chen debatrà amb Elena Medel i el periodista Salva Torres estarà amb Miqui Otero. Una altra periodista, Patrícia Moreno Barberá, debatrà amb Anna Pacheco, i la periodista i escriptora Lídia Caro acompanyarà a Elisa Ferrer en l’última edició del cicle.

El cicle és gratuït i l’aforament limitat. El públic pot aconseguir les seues localitats mitjançant reserva prèvia en la web del Palau: www.palauvalencia.com.

Elisa Ferrer. Foto: Iván Giménez

Artículos relacionados

Pin It on Pinterest