Som rondalla, històries de vida al Museu Valencià d’Etnologia 14 DE DESEMBRE.

Share Button

La Jornada sobre Etnopoètica i Narració Oral: Som Rondalla va nàixer l’any 2018 com una aposta de la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia per a servir de lloc de trobada entre les diferents disciplines que es dediquen tant a la investigació i divulgació de l’etnopoètica, com a l’art de contar històries de viva veu.

IMATGE-II-JORNADA-ETNOPOETICA

Som Rondalla, com es coneix esta Jornada, està coordinada des dels inicis per dos grans professionals valencianes de la narració, Almudena Francés i Tània Muñoz. L’èxit de la primera convocatòria, que s’emmarcava dins la programació de la campanya Espanta la por, ha fet que enguany isca d’este marc amb entitat pròpia.

Esta II Jornada sobre Etnopoètica i Narració Oral: Som Rondalla té com a títol “Relats de vida” perquè les protagonistes seran les històries de vida i l’art de la paraula.

Unes històries senzilles i alhora poderoses que no només són un retrat biogràfic sinó que expressen una manera de viure i entendre el món. L’antropologia, la sociologia, la psicologia o la història han utilitzat aquestes històries com a eina que explica com entenen la vida els humans. Així mateix, oficis vinculats a l’art de la paraula com la narració oral i escrita o el teatre han utilitzat aquestes històries com a punt de partida de les seues ficcions.

Els relats de vida s’analitzaran des del vessant antropològic de la mà de la investigadora Montserrat Soronellas de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, es coneixeran exemples de recerca com el de l’americana Martha E. Heard a Càlig, i en clau artística es reflexionarà sobre com estes vides anònimes es transformen en poderoses ficcions de la mà del narrador Celso Fernández, de l’escriptor Víctor Labrado i de la dramaturga, Sònia Alejo.

És una activitat gratuïta amb inscripció i dirigida a estudiants i professionals interessats en l’antropologia, la narrativa escrita i oral, el teatre, la biblioteconomia i en definitiva a totes les persones interessades en la tradició oral.

Data: 14 desembre de 2019

Lloc: Museu Valencià d’Etnologia. Saló Alfons el Magnànim i Sala Secà i Muntanya

Organitza: Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia.