Sonora: construir circuit

por | 8 abril 2021 | Conciertos

Concert de La Trocamba Matanusca: Foto: Rebelarte

Sonora és un dels deserts més càlids i grans del món, situat a cavall entre els Estats Units i Mèxic. Però Sonora és també, des de fa dos anys, el nom del circuit de la música valenciana, un projecte fet realitat precisament per contribuir a treure a grans zones d’aquest país del desert sonor en què es trobaven fins fa relativament poc. Amb la creació de Sonora, va veure la llum una plataforma estable perquè els finalistes i guanyadors dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana, organitzats per Cultura de la Generalitat a través del Institut Valencià de Cultura, puguen girar per diferents localitats del territori, arribant a àrees i en moments de l’any en què l’oferta de música en directe és escassa o poc variada.

Sonora és una aposta decidida per reivindicar la música feta ací, siga quin siga el seu gènere i ja es tracte de noves propostes, formacions emergents o consolidades, amb sonoritats diferents o mainstream, però sobretot, és una aposta per desterritorialitzar i desestacionalitzar l’oferta musical, és a dir, treure-la del festival d’estiu i de les ciutats més grans. També és un premi afegit per als i les artistes que concorren als premis, que no tenen dotació econòmica, donant-los un extra de visibilitat i una ocasió més per actuar en directe fora de temporada.

Aquest any, en la seua segona edició, Sonora ha programat 28 concerts en 28 localitats valencianes diferents, totes elles integrades en el Circuit Valencià de Cultura, amb un total de 40 grups en cartell, que van del rock i el pop al jazz o la música urbana, passant també per la música de repertori o de recuperació patrimonial. Encara que anava a realitzar-se d’octubre a març, finalment els condicionants de la pandèmia, que van obligar a ajornar tots els concerts previstos per al gener i febrer, han fet que la programació s’allargue fins al maig. D’aquesta manera, aquesta primavera al circuit encara li queden nou parades, que portaran a grups com Mafalda, La Fúmiga, Xavi Sarrià, Miquel Gil o Tardor a diferents punts del territori. Sonora teixeix un mapa de connexions, de nous públics i de proximitat, amb una programació cultural recolzada en els municipis que reforça la nostra indústria i la dota de valor, perquè fins i tot en anys dolents com el que acabem de viure, no s’haja de tornar a predicar al desert.

Entrades per Neus Ferri (Bocairent, 10 d’abril) i Tardor (Sagunt, 10 d’abril).

Suscríbete al boletín mensual

El podcast de Beat València

Así suena València en primavera

Artículos relacionados

Pin It on Pinterest