fbpx

Valentina Lisitsa encapçala una setmana en clau femenina al Palau de la Música de València

por | 14 abril 2021 | Conciertos

Valentina Lisitsa. Fotos: Gilbert Francois

La pianista ucraïnesa Valentina Lisitsa debuta hui dimecres amb l’Orquestra de València sota la direcció de Ramón Tebar, i inicia una setmana musical en clau femenina, en la programació del Palau de la Música, protagonitzada també per programes de cambra dedicats a grans compositores i per unes altres pianistes com Marisa Blanes i Aida Velert del Duo Dalí.

D’esta manera, hui dimecres a les 19.30 hores a l’Auditori de Les Arts, Valentina Lisitsa interpretarà el “Concert per a piano” del compositor romàntic alemany Robert Schumann. Es tracta d’una obra fogosa i brillant, que va interpretar en la seua estrena el 1845, la seua dona, la pianista i compositora Clara Schumann. La Simfonia núm. 2 de Ludwig van Beethoven, completa este programa.

Lisitsa és una de les grans estreles de les xarxes socials de la música clàssica, així com la primera artista clàssica que ha convertit el seu èxit en Internet, en una carrera de concerts en els principals llocs d’Europa, els Estats Units, Amèrica del Sud i Àsia. Gràcies a una dedicació cap a la seua audiència i un enfocament personal dels vídeos, el seu canal de YouTube registra més de 600.000 subscriptors i 147 milions de visites (75.000 per dia. Les últimes temporades inclouen actuacions en la Filharmònica de Berlín, Carnegie Hall de Nova York i en els festivals BBC Proms, i últimament ha actuat com a solista amb la London Symphony Orchestra, Orchestre de Paris i Staatskapelle Dresden, entre altres.

Marisa Blanes el dijous, i Duo Dalí el dissabte

Dijous a l’Almodí, a les 19.30 hores a, i en el cicle “Les Arts en Paral·lel”, el públic assistent podrà assistir al programa “Compositores europees: del classicisme al postmodernisme”, que interpretarà la pianista valenciana Marisa Blanes, per a tocar obres de destacades compositores com Marianne von Martínez, Clara Schumann o Lili Boulanger, entre altres.

I dissabte, també a les 19.30 hores en la nova cita del cicle “Cambra al Palau”, el Duo Dalí, format per la pianista Aida Velert i el violinista Fernando Pascual, interpretaran el programa “D’un matí de primavera. Música per a violí i piano composta per dones”, amb obres per a violí i piano de compositores rellevants de diverses èpoques com Clara Schumann, Lili Boulanger, Dorothy Howell, Amy Marcy Beach, Gracyna Bacewicz i la valenciana Matilde Salvador.

El Duo Dalí ha oferit recitals en les principals ciutats espanyoles. El seu interés per la música contemporània i la creació jove s’ha vist plasmat en l’encàrrec i l’estrena de composicions com “Les Papillons” (J. L. Escrivà, 2015) i “Cinc escultures ceràmiques d’Enric Mestre” (H. Oltra, 2016).

Artículos relacionados

Pin It on Pinterest