Versonautas presenten el seu nou disc “Astre blau” SALA CARME TEATRE. 25, 26 I 27 SETEMBRE 20:30H.

Share Button

Astre Blau part del no-res i recrea un estat atemporal per a sumir-nos gradualment en tot el que naix des del buit. La jove estrella sorgeix de l’absència per a mostrar-nos un renàixer constant que ens modela sense parar. Els canvis de paradigma, les metamorfosis i mutacions, tant a nivell individual com col•lectiu són un cúmul de successives morts i renaixements.

versonautas-beat

Aquests canvis o orígens constants són el centre d’aquest ritual escènic, traçat a través d’una dramatúrgia basada en una concepció poètica, en un paisatge sonor amb tints cinematogràfics i en una posada en escena que permet la interacció de paisatge sonor, diàleg, paraula recitada i cançó parlada o spoken song.

Una proposta basada en la pura desconstrucció del so i la recerca de nous llenguatges propis. Transitant per la música clàssica, el jazz, la versopsicodèlia, el spoken song i l’electrònica, “Astre Blau” ens introdueix en un espai alternatiu, habitat per textures multisensorials.

VERSONAUTAS

Partícules de poesia, crits de trompeta, pianos evolvents, llunyanies elèctriques, sintetitzadors, paraules deconstruïdes i cançons parlades. La Versopsicodèlia dels Versonautas ha viatjat per més de 150 espais entre sales de música, circuits d’arts vives i els festivals de poesia oral i escènica més importants de l’Estat Espanyol i Cuba.

Aquest projecte de poesia i música, creat a la ciutat de València, està format per dos ànimes inquietes que, abans de confluir en L’ESMUC de Barcelona, van viure en ciutats com L’Havana, Nova York o Buenos Aires. Les seues vivències polièdriques van originar en ells una mirada personal i transversal, unint música, poesia i performance mitjançant una fórmula que ells anomenen “Spoken Song” o cançó parlada.

Aquest projecte, a través d’un univers performatiu, sonor i literari, pretén
propiciar un espai per a una reflexió creativa, entenent l’art com un acte poètic en el qual les imatges o metàfores són símbols que estimulen el pensament lliure.

El nom VERSONAUTAS va ser un regal que els va fer el cantautor Jorge Drexler.

VERSONAUTAS són:

Ana Sanahuja. Composicions, veus, piano, teclats, sintetitzadors i efectes.
Roqui Albero. Composicions, veus, trompeta, flugelhorn, electrònica i efectes.

Equip artístic:
Disseny d’il·luminació: Jrisa Lialia
Tècnic de so: Dani Frechina
Vídeo: Nacho Carrascosa

Agraïments: Carme Teatre i Regidoria d’Acció Cultural, Ajuntament de València.