Wences Rambla, balanç d’una trajectòria

por | 6 marzo 2017 | Noticias

Aquesta exposició és un recorregut per tota la trajectòria del pintor Wences Rambla (Castelló, 1948). Una vida sencera dedicada al món de l’art.

Wences-Rambla

El catedràtic Román de la Calle va escriure: “Un dels trets més característics de la personalitat del professor Wenceslao Rambla potser és la seua persistent inquietud i avesada curiositat per tot allò que l’envolta. Fins i tot caldria insistir que poques coses li són realment alienes, una vegada adscrites al seu àmbit. Potser per açò mateix intenta sempre participar en quants registres li són accessibles, això sí, sense per aquest motiu relaxar els seus interessos immediats, operatius i quotidians, emmarcats per la seua pròpia circumstància vital”. De la mateixa manera, Eric Gras en un d’escrits que li va dedicar a l’artista subscrivia totes i cadascuna d’aquestes paraules, sense dubtar. De fet, Gras va dir que Rambla és: “[…] un ésser inquiet que cerca amb especial afany crear un llenguatge propi, depurat i revolucionari”.

Amb tot, Rambla és un dels pocs artistes de la província castellonenca que va saber reaccionar i desenvolupar un tipus de pintura contemporània i fotografia, seguint el seu particular estil. La trajectòria de Rambla reflectís anys de recerca i dedicació a la docència des de la seua càtedra d’Estètica i Teoria de les Arts de la Universitat Jaume I de Castelló. En la mostra es podrà apreciar la seua evolució artística, des del seu període naturalista a la seua pintura més informal, matèrica i gestual.

Suscríbete al boletín mensual

El podcast de Beat València

Así suena València en primavera

Artículos relacionados

Pin It on Pinterest