fbpx

Xavier Torres interpreta a Stravinski i Gershwin a l’Almodí

por | 8 septiembre 2021 | Conciertos

Xavier Torres. Fotos: Live Music Valencia

El pianista Xavier Torres serà el protagonista este dissabte, a les 19.30 hores, d’un nou recital del cicle “Cambra al Palau”, organitzat pel Palau de la Música i que es desenvolupa íntegrament a l’Almodí. El concertista valencià interpretarà un concert amb obres de compositors com Igor Stravinski, George Gershwin i Jean Wiener amb influències del jazz i del blues.

La regidora de Cultura i presidenta del Palau, Gloria Tello, ha destacat que després del parèntesi estival “l’Almodí torna a omplir-se de la millor música de cambra i a més amb programes de qualitat, temàtics i d’enorme atractiu, que estem segurs tornaran a omplir l’aforament de cada concert”. “Estem molt contents del desenvolupament de Cambra al Palau”, ha destacat la regidora, “que en a penes tres edicions s’ha consolidat com un cicle de referència en el panorama cultural de la ciutat”.

D’esta manera, el concertista valencià interpretarà este dissabte “Ragtime”, “Rag Piano Music” i “Tres moviments de Petruixka” d’Igor Stravinski, els “3 Preludes” i “Rhapsody in Blue” de George Gershwin i “Blues” de Jean Wiener. Respecte a Torres, el director del Palau, Vicent Ros, ha destacat que “va obtenir un gran èxit l’any passat amb la interpretació de diverses sonates de Beethoven, i, en esta ocasió, oferirà un recital que agradarà molt, amb grans compositors del segle XX que van utilitzar recursos del jazz en les seues obres”.

La següent cita d’este cicle serà dissabte 18 de setembre, amb el també pianista Claudio Carbó, que presentarà a l’Almodí un programa que està dedicat a José Iturbi en el 125 aniversari del seu naixement. “Iturbi al Carnegie Hall” és el títol del recital que conté obres de Bach, Brahms, Debussy i Albéniz, entre altres.

El repertori de Xavier Torres comprén des d’obres dels primers clavecinistes franceses fins a compositors contemporanis. El seu primer disc, dedicat a les “Variacions Goldberg” de Bach, va rebre el 2017 el premi “Melómano de Oro”, cinc estrelles en la revista Scherzo, crítiques positives a França, Canadà i el Japó i la inclusió per la revista Gramophone en una selecció de cinc versions de les Goldberg. Destaquen les seues interpretacions de música de Bach, Beethoven, Schubert, Liszt i Ravel. Ha participat en sis edicions del Festival del Mediterrani, recitals en prestigioses sales espanyoles i també franceses, alemanyes, poloneses i portugueses. És catedràtic de piano pel torn lliure i desenvolupa la seua labor docent al Conservatori “Salvador Seguí” de Castelló. És convidat com a professor en cursos i classes magistrals, tant a Espanya com a l’estranger.

Artículos relacionados

Pin It on Pinterest