fbpx

Senior i El Cor Brutal “Valenciana Vol.1” (Malatesta, 2017)

por | 24 mayo 2017 | Noticias

Des del seu naixement en 2007 s’ha dit que Senior i El Cor Brutal són música d’arrel americana feta amb ànima mediterrània. El líder de la formació mateix, Miquel Àngel Landete, denominava a aquest estil com “valenciana”.

SENIOR-2017

 

Però Valenciana Vol.1, l’últim treball de la banda, és més que una col·lecció de versions passades per un filtre valencianitzador. És un cant a l’amor, però també a com de rica i variada pot ser la música popular, tant pel que fa a estils com pel que toca a textures. És, tot plegat, una celebració de la diversitat. Des de Johnny Cash, passant per Bobby Bare fins a arribar a Grupo de Expertos Solynieve —entre altres artistes— tenen la seua reinterpretació en l’obra.

I dic reinterpretacions amb totes les implicacions, perquè el grup s’han encarregat de donar a les tonades un aire nou. A més, un bon grapat de vocalistes convidats (batejats com La Síndrome Lomax en homenatge a l’etnomusicòleg nord-americà Alan Lomax que és el leitmotiv d’esta obra) s’encarrega de potenciar l’aspecte d’obra plural i colorista. Així tanquen un cicle, el dels primers deu anys del grup.

 

Artículos relacionados

Pin It on Pinterest