fbpx

Tres discos valencians per a sobreviure a l’onada de calor

por | 27 junio 2017 | Noticias

Potser és l’experiència o tal volta la maduresa, però la norma es repeteix. Quan un artista perd la necessitat juvenil de transcendir, del triomf ràpid, guanya experiència i es dedica a allò que millor sap fer, és quan arriben els millors fruits.

discos-valencia-2017-junio

LOS RADIADORES “Los Perros Ladraron” (Bonavena Música, 2017)

En Los Perros Ladraron, Los Radiadores (Raúl Tamarit, Sergio Domingo, Jose Antonio Nova “El Joven” i Vicente Vila “Metralla”), sempiterns roquers de l’escena valenciana, ofereixen la seua versió més genuïna. Abandonen qualsevol vestigi del power pop que es pot rastrejar en els seus anteriors treballs i abracen les guitarres més netes característiques del rock clàssic. La veu de Tamarit segueix un camí semblant: apareix en primer pla, neta, clara i sense embuts. Les lletres i els frasejos són l’herència més rebel del pop i el punk de la moguda. La que va ser la cançó de presentació d’aquest tercer àlbum de la banda, “Buddy Holly”, és tota una declaració d’intencions: castanyoles, western i una mica de surf. Una autèntica festa retro que, encara que no sorprenga per innovadora, sí que ho fa per ben muntada.

Los Radiadores presenten el seu nou disc el divendres 14 de juliol a la sala 16 Toneladas Rock Club de València.

LE GARÇON RÊVÉ “Eat Your Make Up” (Autoeditat, 2017)

Fer les coses senzilles és complicat. Per açò —habitualment— les millors obres d’art són aquelles que es limiten a dir molt amb pocs traços, desproveïdes d’innecessaris artificis. Eat your Make Up és el segon treball llarg de Le Garçon Rêvé, el duo franc-argentí format per John Martínez i Diego Summo que va sorgir després de la dissolució de l’anterior projecte musical en el qual es trobaven embarcats, Megaphone Ou La Mort. Ara, semblen dir precisament el que resa el títol del seu disc: solta llast, menja’t el teu maquillatge i mostra’t tal com eres. El resultat són unes evocadores cançons de pop acústic que enganxen des del primer moment. Atmosfèriques i poètiques, però també intenses. Dibuixen el seu paisatge sonor principalment amb capes de guitarra sobre bases sintètiques i han encaixat els arranjaments amb precisió. Arredoneixen el treball amb la col·laboració d’alguns col·legues músics. Dóna la sensació que Summo i Martínez s’han afermat en el seu estil, en el seu lloc. Han crescut i el millor segur que està per venir.

LA HORA DEL TÉ “The End Of The World” (Autoeditat, 2017)

La banda valenciana La Hora del Té trau a la llum el seu tercer treball d’estudi titulat The End of the War. Aquest EP de set cançons continua en la línia del seu anterior enregistrament, Outstanding Places (autoeditat en 2016), amb el qual van aconseguir una certa repercussió mediàtica i actuar en festivals com el Low Festival o l’Interestelar Sevilla. Transiten amb comoditat els diferents subgèneres de l’americana i solament amb escoltar qualsevol de les seues cançons s’intueix l’alt nivell musical dels seus components. Un passeig pels vídeos de les seues sessions en directe en el seu canal de YouTube corrobora aquesta intuïció. De fet, aquest —el del directe— ha sigut el mètode que han triat per a l’enregistrament del disc. Són bones tonades, ben arreglades i que sonen bé, encara que hi ha alguna cosa en la proposta que té una certa inconsistència. Tal vegada siga un nom de grup poc adequat al que ofereixen, o un anglès que no acaba de lluir. Un petit gir podria fer-los prendre impuls.

La Hora del Té presenten el seu nou disc el divendres 30 de juny a la sala 16 Toneladas Rock Club de València.

Artículos relacionados

Pin It on Pinterest